torsdag 22. januar 2009

Another day in paradise

Det er vanskelig å få gjort noe når man har det travelt med å stå opp, spise frokost, trene thaiboksing, dra ned på stranden, spise lunch, klatre litt, spise middag og slappe av på balkongen før man til slutt går og legger seg, men nå har vi endelig fått litt tid innimellom alt det andre til å ta litt bilder og laste opp. Så her kommer en liten forsmak på lysbildeshowet vi selvsagt skal kjøre når vi kommer hjem.

Thaiboksing:


Liten kompis som har flyttet inn i lampa vår:


Utsikt fra Fire Wall klatrefelt:


Solnedgang fra Ton Sai:


(Her skulle det egentlig vært noen drivende flotte bilder av oss på stranden, men de ble sensurert før bloggen gikk i trykken, grunnet feil i fargegjengivelsen, det så rett og slett ut som om vi gikk i ett med sanden vi lå på)

Med fare for at Ton Sai etter dette fylles opp av folk som er ute etter paradis, så kan de som vil lese litt om Ton Sai og Countryside Resort på Wikitravel.

søndag 18. januar 2009

One day in Bangkok

Etter å ha direkteblogget fra thaiboxing mm er det på tide å skrive et ordentlig reisebrev. I går var vi en liten svipptur innom Amsterdam, som viste seg å være litt kaldere enn det vi var kledd for. Vind og temperaturer rundt 0 grader er ikke helt forenlig med påkledning som tilsvarer en endelig destinasjon i tropiske strøk. Vi bestemte oss derfor for å sette kursen mot nærmeste pannekakehus, men dessverre ante vi ikke hvor det var, Vi endte derfor opp med en del leting på måfå, og plutselig var vi utenfor Anne Franks hus. Vi droppet likevel å stå i kø der og fant i stedet en lokal varm kafe som kunne gi oss kakao med masse krem. Kakene tok vi ikke sjansen på å prøve siden vi skulle tilbake til flyplassen rett etterpå. Vi avslo også pent tilbudene vi fikk i Red Light District, selv om E'en og kokainet muligens ville varmet oss enda mere. Hvis noen andre skulle finne på å dra inn til Amsterdam en kald januardag kan jeg tipse om at de er så serviceminded at de leier ut hotellrom på timesbasis der, sånn at man slipper å gå ut og fryse.

En lang og delvis søvnløs flytur etterpå var vi endelig fremme i Bangkok, og det tok sånn cirka ½ minutt før varmen hadde strømmet inn i alle kapillærårene. Turen inn til sentrum gikk smertefritt, og jeg må innrømme at jeg faktisk var bittelitt overrasket over at navnet mitt sto på romlista til hotellet, til tross for at websiden til reserveringsbyrået vi brukte så sånn halvlugubert ut, men hotellet var i alle fall fint. Utrolig hva man kan få til på det Internettet!

I dag har vi labbet litt rundt i området og vært på thaiboxing. Der kostet vi på oss ringside billetter på førsteklasse og ble sittende på fremste rad, så nære at vi både hørte slagene og kjente lukten av tigerbalsam.

Thaiboxing er ikke helt som vanlig boksing. Først er det spilling av nasjonalsang der alle må reise seg i ærbødighet for kongen, og så er det en slags merkelig blanding av dans og oppvarming, der utøverne tilber høyere makter for at de skal ha elementene med seg på sin side. Etter et par minutter med det er det endelig tid for slossingen, og det virket som det meste var tillatt av slag og spark, til tross for at de har skjerpet reglementet etter en del stygge skader.

Etter de tre første kampene var jeg litt bekymret for at vi ikke skulle få se noen knockout, men etter som vi kom høyere opp i vektklassene fikk vi valuta for pengene og fikk hele tre KO; 2 med en albue rett mot nesa og en med blodig kutt og utbæring på båre. Jeg håper han våknet etterhvert.

Nå sier vi oss ferdig med storbyen for denne gang, og i morgen drar vi videre sørover til Krabi og Tonsai.

Aina & Vidar.

Raja boxing


Thaiboksing på Rajadamnern Stadium i Bangkok.

Khao San Road


Jepp, da var jeg her igjen! Vidar har også overlevd Bangkok, i alle fall så langt. Mer følger...