onsdag 28. januar 2009

Fortsatt flest hverdager i Ton Sai

Selv om Aina nå har blitt Advance Open Water Diver, vi har padlet til fjerne øyer, tatt "dagstur" til Ao Pra Nang (den fineste stranden i området), sett autentisk Thaiboxing..., ja så oppsummerer vel det det meste! Det går rutine i dagene også på ferie...

En vanlig dag består i en morgenøkt Thaiboxing (i morgen starter treningen 0800, ja lokal tid!) Det tar ca 15-20 min joggetur over til "Jungle Bar & Boxing stedium" (big party every/ start at 9.30 p.m/Real Thaiboxing fight/ good cocktail jungle stye/ Fire dance show/ fun fun fun). Etter at jeg hadde takket nei til å komme til Big Party en tre, fire ganger, tippet en av dem riktig på yrket mitt. De røyker ikke bare mentolsigaretter på disse Big Party kveldene sine, og jeg foretrekker heller en litt roligere kveld i Ton Sai.

Etter trening er det på tide med en dusj og litt mat. Gjerne en bananpannekake, frukttallerken og en cola. Dag etter dag etter dag. "I'll have a sticky rice, pleace"- "sticky lice finish" - "ok, I'll have i banana pan...."

Det er en grei sannsynlighet for at sola har stått opp og varmer bra, når frokosten er inntatt, sånn i 11-tiden. Da går gjerne turen til stranden. Etter flere tapre forsøk med dykkemaske og snorkel måtte jeg innse at vi ikke har kommet til Egypt. Det er ingen ting å se på under vann her, og det er jævlig langgrunt! Jævlig langgrunt! Jeg har en mistanke om at tsunamien og muligens noen longtailbåter har ødelagt noen koraller. På stranden er der ihvertfall bare å holde seg på land, kun avbrutt av korte turer uti, for å avkjøle seg.

I løpet av dagen har vi nå også fått lagt inn rutinen med en liten klatretur. En times tid hvor jeg klatrer og Aina som oftest sikrer er blitt vanlig. Aina sliter ennå med et gnagsår fra Bangkok som ikke vil gro, og det er fortsatt vondt å ta på klatresko.

I løpet av ettermiddagen blir det fort et par timer lesing i psykologiboken. Jeg synes den er interessant, men jeg er usikker på om Aina er enig. Hun får gjerne servert en teori eller to i løpet av kvelden. Jeg hører som oftest selv at jeg ikke har lært teoriene ordentlig. Det hun får forklart vil nok ikke holde på eksamen.

Etter en ny dusj er det klart for middag. Middagen består av, som forklart i guide-bøkene, kylling/biff/reker i en eller annen saus, som ofte har noe med grønn eller rød chilli, og som er sterk! Godt og billig er det uansett. Femti-seksti kroner for oss begge er vanlig, da med drikke. Så går turen til en litt mer avslappet bar, hvor man kan slenge seg nedpå, høre på musikk og, drikke en Singha (for min egen del) evt spille et spill. Ton Sai er ikke plassen for party-løver, uansett hvor mye de reklamerer for big party/fun fun fun/ lucky number osv. Her er det stort sett klatrere, og som Aina påpekte; hun har aldri sett en full person her.

I ti-tiden er det bare å krype inn under myggnettingen. Kanskje se en film på den medbrakte laptopen før man legger seg. Uansett, oppsummerer man ser man at det ikke har skjedd de store tingene i løpet av dagen. Det er i Ton Sai, som hjemme, flest hverdager :)

mandag 26. januar 2009

Padletur til Koh Poda

Det er en 45 minutter lang padletur til øya Koh Poda fra Ton Sai. Da er det godt med en liten dukkert underveis.


Det viste seg at øya, stikk i strid med det vi trodde, var oppdaget allerede. Longtailbåtene sto på rekke og rad.


Snøkaos på Østlandet??!!


Billig og bra grillmat er lett tilgjengelig på stranden, for eksempel fra denne lokale kjøpmannen i båt.