lørdag 28. februar 2009

Statusrapport fra Nordmarka


Natten var litt kjølig, temperaturen var 10-12 da vi la oss og soveposen kunne med fordel vært et par grader varmere, men da er det veldig godt å våkne til sol og Playa del Nordmarka!

tirsdag 24. februar 2009

Veien til en perfekt søndag

I dag har jeg lært et nytt ord på jobb: sarkonisk (se også: irkastisk), og det er akkurat det denne overskiften er.  Det kunne også stått "Beinkaldt uten nøkler og visakort".

Planen for helgen var å kjøre nordover med et par stopp på Nordmøre og Trondheim. Vidar skal nemlig tilbringe den nærmeste tiden i Lofoten, og vi hadde blant annet en katt å hente hjem igjen. Da vi skulle dra på fredag kunne jeg ikke finne bankkortet mitt, men jeg tenkte det ikke var så farlig siden Vidar hadde penger og jeg ikke trengte penger til noe annet enn parkering for bilen min som vi satte igjen på Gardermoen. Jeg skulle fly tilbake fra Trondheim alene, og tenkte det var prkaitsk å ha den der i stedet for å kjøre rundt i Oslo med flere busser med et katt og bur.

Det var en fin plan, frem til jeg sto utenfor bilen på parkeringen på søndagen, og innså at nøklene mine lå igjen i bilen til Vidar, som på det tidspunktet var i nærheten av Mosjøen. Det inkluderte også husnøklene, ikke bare de til bilen. Pusen var allerede lei av å reise og hadde mjauet høylydt i en god stund allerede, og jeg begynte å fryse på fingrene, fordi jeg hadde glemt vottene mine igjen i Trondheim.

Heldigvis viste det seg at søskenbarnet til Vidar hadde nøkler liggende hjemme hos seg etter å ha tatt inn posten for oss mens vi var på ferie, så det var bare å dra tilbake til flyplassen igjen for å ta flybussen. Jeg har ikke pinkoden til krisekredittkortet jeg hadde med for å få betalt parkeringen, men det gikk heldigvis an å betale med det uten kode både på flybussen inn til byen, og taxi videre for først å hente nøklene og så hjem. Vel hjemme innså jeg at de andre bilnøklene jo hadde vært borte en stund, så det var bare å fortsette å la parkeringsavgiften der ute løpe videre, siden jeg ikke fikk hentet bilen denne dagen.

Senere på kvelden dukket det plutselig opp en reservenøkkel, men siden det da var så sent måtte bilhentingen utsettes til etter jobb på mandag. En ny tur med flybuss og shuttle buss til parkeringen ventet. Etter å ha gravd frem bilen (det kan snø virkelig mye ute på Gardermoen bare i løpet av en helg) kunne jeg sette meg inn og snart kjøre hjem. Reservenøkkelen har selvsagt ingen fjernkontrol til alarmen, så den ulte infernalsk helt til jeg fikk slått den av, noe som kan gjøres med å vri nøkkelen frem og tilbake og stoppe opp litt sånn ca 30 ganger i et gitt mønster (jeg har endret standardlyden til en ekstra grusom lyd, så gjett om jeg var lei når den endelig var slått av). Nå skulle man jo tro at ting var i orden, men neida, visste du at den tredje reservenøkkelen fra Ford, den som har bittelite håndtak kun er til å låse opp dørene, og ikke starte bilen..? Det vet jeg i alle fall nå.

Av en eller annen merkelig grunn fikk jeg det for meg at jeg skulle se i hanskerommet om det var noe som på mystisk vis kunne hjelpe meg, og gjett hva, der dukket jammen meg de forsvunne reservebilnøklene opp!

Jeg har såvidt regnet litt på dette, og funnet ut at med all flybussingen, taxi og ekstra parkering kunne jeg heller tatt taxi hjem, det hadde vært billigere, raskere og varmere...